12. Ruben Tiemersma

Ruben is directeur van TVB Theater, een theaterbureau in Amsterdam dat gespecialiseerd is in het begeleiden van artiesten en producenten. TVB is verantwoordelijk voor zo’n 900 optredens per jaar in theaters, poppodia, media en in het bedrijfsleven. De artiesten uit Nederland en Vlaanderen die ze vertegewoordigt (waaronder Maartje en Kine, Yuri Honing, Begijn Le Bleu en Philippe Geubels ) staan allemaal te popelen om weer te beginnen. En er zijn veel initiatieven. Maar er zijn ook nog veel vragen… heel veel vragen zoals: wat is Rob Scheepers van plan?


Datum: 20 mei 2020

Achtergrond

Op dinsdag 19 mei is er een persconferentie waarin Rutte verdere versoepelingen aankondigt. Zo vervalt het verbod op groepsvorming in de open lucht per 1 juni. Mensen mogen weer buiten samenkomen als ze anderhalve meter afstand houden. Dus met vier of vijf man samen in het park zitten mag. Als het te druk wordt, is het al snel een evenement en zal er net als nu worden ingegrepen.

Het kabinet houdt vast aan de opening van de horeca op 1 juni. Ondanks druk vanuit de branche, die vanwege het zomerse weer graag eerder de deuren wilde openen.

In een café, restaurant of strandtent mogen 30 mensen binnen zijn, in een ruimte. Het personeel en mensen buiten, bijvoorbeeld op het terras, worden hierbij niet meegerekend. Rutte zegt dat het eerdere plan, waarbij de medewerkers wél meetelden, niet goed uitvoerbaar is. Klanten moeten reserveren en in een checkgesprek vooraf wordt vervolgens ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.

Op terrassen geldt geen maximumaantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en anderhalve meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

Discotheken blijven gesloten en grote (vergunningsplichtige) evenementen blijven niet toegestaan.

En hoe zit het met cultuur?

Culturele instellingen waaronder theaters, concertzalen, musea, monumenten, podia, muziekscholen, centra voor de kunsten en bioscopen kunnen de deuren weer openen op 1 juni om 12.00 uur. De voorwaarde is dat bezoekers altijd anderhalve meter afstand bewaren en reserveren. Ondernemers moeten een checkgesprek vooraf houden en een maximum van 30 bezoekers hanteren. Bij musea en monumenten is het maximale aantal bezoekers gebouwafhankelijk.

Festivals zijn toegestaan als ze voorstellingen presenteren voor maximaal 30 bezoekers die anderhalve meter afstand houden.