wie en waarom

Ik ben Rigt, degene die in de 1,5 metersessies de vragen stelt. Ik ben nieuwsgierig en betrokken. Ik bied ideëen en mensen graag een podium. Ik verbind ze graag. Ook daar waar het misschien niet altijd voor de hand ligt.

thuis
Ik stel vragen bij van alles. Ik zeg nooit nee, maar vraag waarom?

Als je meer over mij wilt weten verwijs ik je naar http://www.rigt.nl. Hier gaat het niet over mij. Maar over mensen met verhalen uit de cultuursector waar zij werken, over hun werk, hun passie.

Toen 12 maart 2020 door corona ook deze sector op slot ging greep me dat aan. Ik had wel eens een crisis in een theater meegemaakt: met teleurstellingen, verplaatsingen en annuleringen maar ook verbinding. En wat dat doet met mensen in- en om het bedrijf. Maar dit was niet één theater, dit was de hele sector… in Nederland… en de rest van de wereld…

Ik kreeg de kans interviews te doen met theaters. Op verzoek van een aantal bezielde culturele ondernemers die daags na 12 maart een livestream startten. De 1,5 metersessies gingen een eigen leven leiden, en zijn eigenlijk tijdsdocumenten. Waarin eerst de focus lag op de verhalen rondom theaters. Maar nu inmiddels ook andere takken van cultuur voorbij komen. Ze geven een tijdsbeeld. Tegen de achtergrond van de wekelijkse persconferenties en wisselende maatregelen. En niemand die weet hoelang het duurt.

Mensen met wensen, tips, zorgen in een sector die verrijkt, zichzelf altijd opnieuw blijft uitvinden en veerkracht toont. Een onmisbare sector, altijd en zeker nu!